Skip to main content

ICMAB Events

Xerrada Inspiraciencia de Carlos Sopuerta (IEEC) : "Forats negres: l'explosió d'una idea"

sopuertaUs informem de la propera xerrada a càrrec de l'investigador Carlos Sopuerta de l'Institut de Ciències de l'Espai (CSIC, IEEC) amb el títol "Forats negres: l'explosió d'una idea" que tindrà lloc demà 9 d'abril dins del cicle "Imaginant universos: realitats, ficcions i altres mons paral·lels". Aquest cicle s'organitza en el marc de certamen Inspiraciència i recorrerà els camins d'anada i tornada entre realitat i ficció de la ciència i la literatura.

icmab
08 April 2014

La xerrada tindrà lloc a la Biblioteca de la Sagrada Familia, a les 19h: Forats negres: l'explosió d'una idea

Cicle: Imaginant universos: realitats, ficcions i altres mons paral·lels

A càrrec: Carlos Sopuerta. Investigador de l'Institut de Ciències de l'Espai (CSIC, IEEC).

Organitza: Unitat de Cultura Científica del CSIC a Catalunya i Institut de Ciència de Materials de Barcelona

Amb la col·laboració: Biblioteques de Barcelona, Escola d'Escritptura de l'Ateneu Barcelonès, Editorial Galaxia, Escuela de Escritores, Asociación de Escritoras y Escritores en Lingua Galega i Asociación de Escritores de Euskadi

Patrocina: Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT)

Data: 9 d'abril

Lloc: Biblioteca de la Sagrada Familia. (c/provença, 480. Barcelona)

Hora: 19h


Més informació: Biblioteca de la Sagrada Familia / www.inspiraciencia.es

Resum de la xerrada: En física, habitualment, es posa nom a objectes o fenòmens després que aquests s'hagin observat, descobert o estudiat. Tanmateix, hi ha ocasions en què el poder predictiu de les teories físiques porta a proposar conceptes dels quals no es té cap evidència experimental. Probablement, el cas més paradigmàtic sigui el delconcepte de forat negre, una conseqüència de la teoria de la Relativitat General d'Albert Einstein proposada l'any 1915; i que, des de llavors, ha ocupat un lloc central de l'astrofísica i cosmològica. Però, franquejant els límits de l'estricte àmbit acadèmic, el forat negre també ha envaït l'imaginari col·lectiu i ha ofert un material idoni per a especular sobre l'Univers. El llibre de Kip S. Thorne Agujeros negros y tiempo curvo: El escandaloso legado de Einstein (2000) és un exemple dela literatura de divulgació que ha volgut apropar els conceptes de la física teòrica al públic general i centrarà el tema de la xerrada.

Hits: 7826